Algemene informatie

De Probusclub Hoeksche Waard is opgericht op 23 september 1986. De vereniging bestaat uit mannen van 60 jaar en ouder die een verantwoordelijke functie hebben vervuld en die hun maatschappelijke loopbaan hebben beëindigd of bezig zijn dat te doen. Doel is hun onderlinge saamhorigheid en vriendschap te bevorderen tijdens regelmatige bijeenkomsten en gezamenlijke activiteiten.

De Probusclub Hoeksche Waard is een van de twee Probusclubs in de Hoeksche Waard. De andere is de Probusclub Beijerland. In totaal zijn er in Nederland ruim 400 Probusclubs actief, die voor een deel ook van gemengde samenstelling zijn van mannen en vrouwen, en in enkele gevallen ook van uitsluitend vrouwen. De keuze van nieuwe leden vindt plaats via ballotage en uitsluitend op uitnodiging. Daarbij wordt gestreefd naar variatie in achtergronden en beroepen.

De Probusclub Hoeksche Waard telt op dit moment rond 30 leden. Zij komen om de twee weken op dinsdagmiddag bijeen in het Dorpshuis “Streona” aan het Stockholmplein in Strijen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er meestal een lezing gehouden over een actueel of anderszins interessant onderwerp. Aan het slot is er een gezamenlijke maaltijd. Regelmatig worden excursies georganiseerd. Enkele malen per jaar zijn er bijeenkomsten en activiteiten waarbij ook de partners van de leden en de dames van overleden leden welkom zijn.

De Probusclub Hoeksche Waard onderhoudt, behalve met de zusterclub, de Probusclub Beijerland, en de landelijke organisatie van Probusclubs, relaties met de Rotaryclub Hoeksche Waard.

Wij gebruiken deze website voornamelijk voor informatie aan de leden. Daarom is het grootste deel van de inhoud alleen toegankelijk voor leden en andere betrokkenen. De rubriek Bestuurs informatie is uitsluitend bereikbaar voor zittende en inkomende leden van het bestuur, de leden van de activiteitencommissie en de balloteur. Anderen kunnen ons bereiken via de rubriek Contact.